een klein bedrijf

met een eigentijdse visie

De dood hoort bij het leven. Vroeger of later krijgen we te maken met het overlijden van een dierbaar persoon. Dat maakt het er echter niet gemakkelijker op. 

Omgaan met de dood
Vijftig jaar geleden werden sterven en uitvaart samen beleefd, in eigen huis en/of in het vertrouwde buurtschap. Fijn, maar de regels waren vaak strikt en de rituelen onwrikbaar. Een generatie later was de dood in de nieuw gebouwde crematoria en begraafplaatsen buiten stad of dorp: het afscheid kon desgewenst plaatsvinden naar eigen invulling, maar het was ook kaal en zakelijk.

Warme troost
Tegenwoordig wensen we het beste van twee werelden: de warme troost van het samen afscheid nemen, liefst in een vertrouwde omgeving, en de vrijheid om het afscheid zelf mee vorm te geven, in de geest van die ene bijzondere mens die overleden is.

Actief betrokken
De uitvaart is een wezenlijk moment. Het is fijn als naasten zélf een actieve rol kunnen spelen bij de uitvaart van hun dierbare. Zíj weten immers welke sfeer de dienst mag hebben, welke muziek mag klinken, welke symbolen passend zijn en welke bijzondere verhalen over de overledene verteld mogen worden. Actief afscheid nemen, is goed. Het geeft voldoening en troost. Modern of klassiek, uitbundig of sober, in kleine kring of met iedereen die maar aanwezig wil zijn. Alles mag, niks moet.

Van der Vleuten en Derix Uitvaartbegeleiding is een klein bedrijf. Het begeleiden van de uitvaart is in handen van Harriet van der Vleuten, Francy Derix, Els Hogervorst en Nancy Vanhoucke.  

Op de dag van de uitvaart werken wij met een team van voornamelijk vrouwelijke uitvaartassistentes met een eigentijdse uitstraling, die als gastvrouwen optreden bij de uitvaart. Daarnaast zijn er diverse bedrijven waarmee wij samenwerken om te komen tot een afscheid dat past.  

Lees meer over de achtergrond van Harriet en Francy.

De algemene voorwaarden van Van der Vleuten & Derix Uitvaartbegeleiding zijn gedeponeerd bij de kamer van koophandel onder nummer 18083633. Klik hier als u deze voorwaarden wilt downloaden.

Klik hier voor onze privacyverklaring.

Reacties van klanten

Francy heeft ons geweldig begeleid richting het afscheid van mijn vader. Ze betrok op een natuurlijke manier de kinderen bij het proces. Al onze ideeën en wensen werden serieus genomen en er was ontzettend veel mogelijk. Dat het mogelijk was een afscheid zo persoonlijk en intiem ook met een grote groep vorm te geven, hadden we alleen maar kunnen hopen. Wat ook erg fijn was in de voorbereiding was dat Francy met een vleugje gepaste humor af en toe ook wat lucht bracht in de pittige dagen.

Onze uitvaartbegeleidsters

persoonlijk en professioneel

Onze uitvaartbegeleidster

  • houdt het overzicht en geeft u de tijd om keuzes te maken
  • is betrokken en professioneel 
  • biedt veel ruimte voor zelfwerkzaamheid
  • heeft respect voor ieders inbreng en draagt mogelijkheden aan
  • is vooraf duidelijk over kosten
  • is gedurende de hele periode uw vaste aanspreekpunt

wij zijn aangesloten bij en werken samen met

keurmerk persoonlijke uitvaart