Bloemen worden doorgaans door familie of vrienden zelf verzorgd. Het is vaak fijn om naar juist die bloemist te gaan waar de overledene zelf zijn of haar bloemen haalde of een bloemist waar nabestaanden zich goed bij voelen. Of misschien wilt u zelf iets maken met bloemen uit de eigen tuin.
Uiteraard hebben onze uitvaartbegeleidsters ook altijd een boek met rouwbloemwerk bij zich en kan de bestelling ook via ons lopen. Wij werken in Tilburg voor dit bloemwerk graag samen met Den Blompot. Via de site van Den Blompot kun je diverse opties bekijken en ook gelijk bestellen.

Je kunt er ook voor kiezen om alle gasten één onverpakte bloem, bijvoorbeeld uit de eigen tuin, mee te laten brengen en daar dan iets mee te doen tijdens de afscheidsceremonie.

Bloemenband van jute

 

Met een Bloemenband of een Bloemengroet wikkel je de kist of baar met een band waarin mensen zelf een onverpakte bloem in kunnen steken. Zo wordt de overledene omringd met bloemen. De bloemenband kan op maat in gewenste kleur of stof gemaakt worden. De Bloemengroet (zie afbeelding) is bij ons ook te huur.