Op deze pagina staan een aantal activiteiten, een filmpje, leestips, die troost kunnen geven wanneer u iemand moet missen die overleden is. Op onze pagina nieuws staan actuele lezingen en activiteiten. Op de website van het netwerk Sterven en Rouw staat een agenda met alle lezingen en groepen in de regio Midden-Brabant.

Troostrijke activiteiten

Lezing, groeps- of andere bijeenkomst

Via de site van het Netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant wordt u op de hoogte gehouden van lezingen, rouwgroepen, herinneringsbijeenkomsten in de regio Midden-Brabant. 

Lotgenotencontact - weduwen en weduwnaars

Het lokale welzijnswerk organiseert op veel plaatsen lotgenotencontact voor weduwen en weduwnaars. In Tilburg zijn vanuit Contour De Twern contactcirkels voor diverse leeftijdscategorieen, een koor, wandelgroepen, etc. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met kittylumens@contourdetwern.nl of 013 549 86 46 of 06 572 65 570.

Rouw na corona

Via de website rouwnacorona.nl kunt u deelnemen aan een programma dat cognitieve gedragstherapie aanbiedt die speciaal is gericht op rouw na het overlijden van een dierbare tijdens de coronapandemie. De behandeling is helemaal online en doorloopt u zelfstandig, zonder ondersteuning van een therapeut. In de behandeling kunnen onder meer posttraumatische stress, verstoorde rouw en depressieklachten aan bod komen. De behandeling is onderdeel van een onderzoek van de Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Psychotraumacentrum Zuid Nederland - Reinier van Arkel, GGZ Friesland, ARQ Centrum’45 en Therapieland. 

Father and Daughter


Klik hier om deze korte film van Michale Dudok de Wit over afscheid te zien via YouTube

Vilten

Carla van Belle van Atelier Belle Viltwerk in Oisterwijk biedt workshops voor nabestaanden om samen een monument te vilten. Een voorbeeld zie je hierboven in de header van deze pagina. Zie Carlavanbelle.com

Contact met een medium

Via een medium kun je in contact komen met overleden naasten die je via het medium kunnen laten weten nog naar je om te kijken, er voor je te zijn of informatie aanreiken. Dit kan troostend en/of verhelderend zijn. Suggesties voor een betrouwbaar medium die bij ons bekend zijn, zijn
Els Schouten 
uit Loon op Zand en Marjolein Lofvers uit Oudewater.

lotgenotencontact

Wandelingen

Sinds 2019 organiseren wij samen met Simone Snakenborg en Hans van Zon wandelingen voor mensen in de rouw. We vertrekken vanaf de Natuurpoort in Goirle en lopen over de Gorp en Roovert. Klik hier voor meer informatie.

Single Events

Wandelen, reizen of feesten voor singles van 40+, 50+ en 60+.  Single Events is met zo'n 15.000 leden een grote en de groeiende communitywebsite, waar je andere actieve singles kunt ontmoeten in real life tijdens uitjes.  Hier zie je de events in Brabant. 

kinderen en gezinnen

Stichting Achter de Regenboog organiseert kinder- en gezinsweekenden voor kinderen en gezinnen die te maken hebben met het verlies van een ouder of een kind in het gezin. Kijk hier voor meer informatie.

 

Herinneren

Levensportret

Inge Guffens maakt levensportretten. Dit is een film, een (mini)documentaire waarin de hoofdpersoon de balans van zijn leven opmaakt. Met mooie verhalen, anekdotes, wijze levenslessen. Aangevuld met (archief)beelden.

Gedenkwindlichten

De Tilburgse Irma Vermeulen maakt met haar bedrijf Belles Gravures gepersonaliseerde gegraveerde windlichten. Een mooi gedenklicht voor in huis of voor bij een ceremonie.

Voortleven - herinneringsboeken

Kristel Beerling maakt samen met u een herinneringsboek met foto's en interviews. Het kan een boek zijn over uzelf, maar het kan ook een boek zijn over iemand die al is overleden. Lees er meer over op haar website Voortleven.com

Herinneren - vervolg

Loving Doll

Marieke Koopmans van Studio Milu ontwikkelde de Loving Doll, een herinneringsknuffel met fotootjes van degene die je moet missen. 

Herdenkingsobjecten

In Boxtel is Mijn Herdenking gevestigd, een winkel met allerlei gedenkobjecten. Er is alle ruimte om je herinnering te bespreken. In Tilburg is een winkel met m.n. urnen bij 't Boeketje op de Westermarkt. In Oostelbeers heeft Ingrid van de Sande webwinkel De Zonnevogel met gedenkobjecten en zielsgeschenken. In Bergeijk verwerkt Nanoek Pas op creatieve wijze as in glas. Ook de crematoria in Tilburg en Hilvarenbeek verkopen urnen en andere gedenkobjecten.