Steeds vaker wordt er gekozen voor natuurbegraven. Opgaan in de natuur. Geen grafmonument, maar bijdragen aan behoud van natuur of creeren van nieuwe natuur. Er zijn vier natuurbegraafplaatsen in de buurt van Tilburg en Hilvarenbeek, die ieder een heel eigen sfeer hebben. Regelmatig worden er, m.n. op de Hoevens, Huis ter Heide en de Utrecht wandelingen georganiseerd om de natuur op de begraafplaats te leren kennen. Het is ook mogelijk om as te begraven op de natuurbegraafplaats.

Huis ter Heide in De Moer

Huis ter Heide natuurbegraafplaats

Natuurgebied van Natuurmonumenten waar een natuurbegraafplaats is gerealiseerd in 2021. Er is een ceremoniele schuur die gebruikt kan worden voor ceremonies of condoleances. 

Meer informatie

De Hoevens in Alphen-Chaam

De Eik op natuurbegraafplaats de Hoevens

Op Landgoed de Hoevens zijn diverse landschapssferen gecreëerd. Ceremoniegebouw De Eik heeft alle voorzieningen voor het houden van een afscheidsbijeenkomst en/of een condoleance.

Meer informatie

 

De Utrecht in Esbeek

Natuurbegraafplaats de Utrecht

Opnieuw ingericht, voormalig productiebos van verzekeraar 'De Utrecht' met vooral naaldbomen. Een klein ceremoniegebouw, ook mogelijkheden buiten en in de buurt. 

Meer informatie

 

Bos van de Heilige Geest in Oostelbeers

Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest ligt op Landgoed Baest. De Eikehoef is te gebruiken voor de afscheidsbijeenkomst en/of condoleance.

Meer informatie