Francy Derix

Verdriet is de liefde die pijn doet

“Wat jij doet zou ik nooit kunnen,” hoor ik mensen vaak zeggen als ik vertel wat ik doe. “Altijd zoveel verdriet.” En dat is exact waarom ik dit doe. Want ik zie veel meer dan verdriet. Verdriet legt namelijk precies bloot waar het in het leven om gaat. Verdriet is de liefde die pijn doet. En ik voel het als mijn opdracht om die liefde en zoveel andere gevoelens waarmee je met een dierbare verbonden bent op een eigen manier tot uitdrukking te brengen. Op die manier hoop ik dat een afscheid een herinnering wordt waar u met een warm gevoel op terug kunt kijken.

In 2017 begon ik mijn opleiding tot uitvaartbegeleidster bij Meander Uitvaartopleidingen. Daarna kwam ik met Harriet in contact en ben bij haar in haar bedrijf 'Harriet van der Vleuten Uitvaartbegeleiding' gaan werken. We hadden direct een goeie klik en het werk voelde als een warme deken. Ik voel me trots dat ik in januari 2022, enkele jaren en vele uitvaarten later, samen met Harriet mede-eigenaar ben van ons bedrijf: Van der Vleuten & Derix Uitvaartbegeleiding. Ik hoop voor veel mensen die te maken krijgen met het verlies van een dierbare, de gids te mogen zijn naar een persoonlijk afscheid.

Mijn kracht ligt in het luisteren naar mensen, een creatieve insteek en mijn vermogen om emoties om te zetten in tekst. Ieder afscheid moet bijzonder voelen. ‘Bijzonder’ ligt voor sommige in een bescheiden of eenvoudig afscheid en voor anderen in een sprankelende toost op het leven. Graag onderzoek ik met u wat past en ondersteun ik bij alle keuzes die gemaakt moeten worden.

Ik ben getrouwd met John Koolwijk en samen hebben we drie kinderen, Pim, Boris en Renske. Ons gezin wordt compleet gemaakt door Billy, onze blije Golden Retriever. We wonen in het hart van het mooie en gezellige Hilvarenbeek.