Maandag 23 oktober 2023 - In gesprek over Het Sterven

Als je ooit moet gaan, heb je dan iets te kiezen?

Niet meer eten of drinken

13 dagen: Floor Haak mag dan nog mooie momenten beleven, zijn lichaam is op en hij ziet een verblijf in een verpleeghuis niet zitten. Hij kiest ervoor om te stoppen met eten en drinken. Zijn kinderen zorgen dag en nacht voor hem en begeleiden hem in zijn stervensproces. Een ontroerend portret van de laatste 13 dagen van zijn leven, met verdriet maar ook vrolijkheid.

Niemand weet vooraf waar hij/zij aan zal overlijden. De ene treft een plotselinge dood, de ander wordt geconfronteerd met een terminale ziekte of zal door ouderdom langzaam voelen dat het lichaam op is. In die laatste twee situaties kunnen er vragen ontstaan hoe dat zou zijn, doodgaan. 

En misschien ook gedachten hoe het onvermijdelijke sterven aan te gaan: is er iets te kiezen als het gaat om versterven, palliatieve sedatie, euthanasie, niet meer reanimeren? Wat betekent een dergelijke manier van sterven? En hoe, wanneer en bij wie kan ik mijn wensen hierover vast laten leggen? Na de documentaire vertoning

Aanmelden 23 oktober 2023

Na de documentaire-vertoning gaan we in gesprek over het stervensproces en op welke manier wensen hierover kenbaar te maken, onder leiding van Rob van Valderen-Antonissen, huisarts in Tilburg en voormalig voorzitter van het palliatieve netwerk Midden-Brabant.

Maandag 23 oktober 2023 van 19.30 - 21.30 uur
(inloop vanaf 19.00 uur)
Crematorium Tilburg, Grand Café Ode, Karel Boddenweg 7 in Tilburg.
Deelname is gratis. Aanmelden kan via het contactformulier of via 013 592 0048 of door een email te sturen naar info@vleutenderix.nl

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de Commissie Ideëele Doelstelling van de Stichting Crematorium voor Tilburg. Kijk hier voor het volledige programma van Crematorium Tilburg eo van 2023.