3 juli Inspiratieroute 'een Groen Afscheid'

galleri

op natuurbegraafplaats De Utrecht

Duurzaamheid is allang geen hobby meer voor volhardende wereldverbeteraars. Het is – zo erkennen steeds meer mensen – noodzakelijk om de aarde leefbaar te houden. Een natuurbegraafplaats draagt daar aan bij, maar u kunt nog veel meer doen. Wat? Dat laten we u zien op zondag 3 juli.

Op zondag 3 juli hebben Van der Vleuten & Derix Uitvaartbegeleiding, Natuurbegraafplaats De Utrecht en uitvaartbegeleider Natuurlijk Afscheid een inspiratiepad uitgezet op het terrein van natuurbegraafplaats De Utrecht in Esbeek. Terwijl u door de verschillende landschapstypen op de begraafplaats loopt, krijgt u op een vijftal plekken informatie over groen begraven. 

 

galleri

We laten onder meer zien wat de mogelijkheden zijn om het te begraven lichaam op een natuurlijke manier op te baren, wat er aan kisten, manden en wades beschikbaar is, zoals de levende doodskist van Loop en de natuurwade van De Utrecht. We laten zien wat voor fraaie grafstukken je kunt maken met seizoensbloemen van hier. Een viltmaker en een kistenmaker (timmerman) tonen hun ambacht. Ook de schaapsherder, die de hei op de begraafplaats op orde houdt, is aanwezig met zijn kudde. We delven een graf, zodat u dat van dichtbij kunt bekijken. Verder is informatie beschikbaar over duurzame catering bij de uitvaart, over de biologische bloemen uit de pluktuin en over de herinneringsbomen die door de begraaafplaats zelf worden opgekweekt. En natuurlijk is er alle gelegenheid voor vragen over natuurbegraven en (duurzame) uitvaarten.

U bent op zondag 3 juli van harte welkom vanaf 11.00 uur om de route te lopen. Om 14.00 uur start er een rondleiding onderleiding van een gids. Mensen die minder goed ter been zijn, vervoeren we met een elektrocar.

Raadpleeg voor vertrek de website van de natuurbegraafplaats voor de laatste berichtgeving i.v.m. o.a. de weersomstandigheden.

Adres: De Natuurbegraafplaats ligt aan De Scheidijk 1 in Esbeek, op de grens van de gemeenten Hilvarenbeek en Reusel de Mierden. U kunt De Scheidijk het beste inrijden vanaf de Lage Mierdseweg (N269). De ingang wordt aangegeven met de bruine toeristische borden.